Glycolzuur peeling

Een glycolzuur peeling is een behandeling met fruitzuren. Het wordt al jaren toegepast in de cosmetische industrie voor een mooiere, gezonde en gladde huid. Glycolzuur heeft de kleinste molecule fruitzuur en dringt daardoor het diepst in de huid. De huid wordt door de glycolzuur oppervlakkig “verwond”. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

Het resultaat is een versnelde afschilfering, betere doorbloeding van de huid, versnelde aanmaak van nieuwe cellen. Verbetering van de elasticiteit van de huid en de huid is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. Huidproblemen die in aanmerking komen voor een behandeling met glycolzuren zijn:

  • acne (niet bij open acne) en de rest littekens van acne
  • vette huid
  • huid met grove poriën en littekens
  • doffe rokershuid
  • rimpels en pigmentvlekken (bijv. zwangerschapsmasker) vervagen

Een glycolzuur peeling kan meerdere keren kort na elkaar met inachtneming van een tussenpose van 7-10 dagen uitgevoerd worden voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Waarom een tussenpose van 7-10 dagen? Omdat de huid nieuwe cellen aanmaakt. Na de behandeling moet de huid enkele weken goed beschermd worden tegen de zon, ook in de winter, omdat de huid zijn natuurlijke bescherming tegen de UV straling kwijt is. De Glycol Zuur Peeling wordt alleen ná de zomer; september/oktober tot en met februari/maart gegeven door de schoonheidsspecialiste. De huid kan rood kleuren op de behandeling, dit trekt na enkele uren weg. Na een paar dagen kan de huid wat vervellen doordat er een versnelde afschilfering van de hoornlaag plaatsvindt. Ook kan er soms wat jeuk ontstaan. De bovenste huidlaag laat soms los waardoor er blaasjes kunnen ontstaan waar later korstjes op komen die er vanzelf afvallen. In geval van blaasjes of jeuk is het smeren met een crème van Rosa Graf het beste.
Wat mag je niet doen na de behandeling:

  • Geen zon of zonnebank gedurende de kuur en 2 weken na de kuur of behandeling.
  • ‘s Morgens dient het geadviseerde Rosa Graf (zon)product als bescherming te worden aangebracht!

Openingstijden

Schoonheidsverzorging Petra
Middelstestraat 51
6004 BG Weert
06-19146783

Maandag: 10:00 -15:00 uur
Dinsdag: 09:00 -15:00 uur
Woensdag: 09:00 -12:00 uur
Donderdag: 09:00 -15:00 uur
Vrijdag: 09:00 -17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten